کارگری

آغاز خدمات غیرحضوری انتقال سوابق بیمه در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر

به گزارش کا 118، خدمات نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای بین صندوق‌های بازنشستگی در صندوق به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود. 

سوگند سهیلی، مدیرکل وصول حق بیمه و حساب‌های انفرادی صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، در توضیحاتی از اجرای «قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص» مصوب سال گذشته مجلس مطابق با اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی خبر داده و اظهار کرد: از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی در مورد اشخاصی که به علت انتقال، استعفا، بازخرید خدمت، اخراج، انفصال دائم و همچنین تغییرات ساختاری ناشی از ادغام، انحلال و واگذاری ها، رابطه استخدامی آنان با کارفرمای متبوع، قطع و به تبع آن از عضویت و شمول صندوق بازنشستگی مربوط، خارج یا به سبب بیمه‌پردازی و یا تبدیل وضع استخدامی، مشترک صندوق بازنشستگی جدید شده یا بشوند، امکان‌پذیر می‌باشد. 

نقل سوابق بیمه‌ای

مدیرکل وصول حق بیمه و حساب‌های انفرادی، لازمه اقدام به نقل سوابق بیمه‌ای از سایر صندوق‌ها به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر را احراز بیمه شده به عنوان بیمه‌پرداز فعال در این صندوق برشمرد و گفت: تا قبل از اجرای این قانون مبلغ حق بیمه واریزی توسط بیمه شده در مدت بیمه‌پردازی به عنوان سابقه محاسبه شده و به صندوق منتقل می‌گردید ولی طبق دستورالعمل اجرایی قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص، در راستای کمک به جامعه هدف، حق بیمه بر اساس نرخ سود اوراق مشارکت یک‌ساله اعلامی توسط بانک مرکزی در سال تقاضا محاسبه و به صندوق مقصد منتقل می‌گردد. 

مابه التفاوت حق بیمه ناشی از نقل سوابق نیز توسط بیمه شده و یا بازماندگان واجد شرایط وی به صندوق مقصد پرداخت می‌گردد و در صورت‌عدم پرداخت به موقع مابه التفاوت در مهلت مقرر ضمن ثبت درخواست مجدد از سوی متقاضی محسبات مجددا به روزرسانی و دریافت خواهد شد. 

انتقال سوابق بیمه‌ای

وی افزود: طبق ماده ۳ قانون حق بیمه یا کسور بازنشستگی مشمولین مندرج ماده ۲ که به هر یک از صندوق‌های بیمه بازنشستگی پرداخت شده است، براساس تقاضای کتبی بیمه شده یا بازماندگان واجد شرایط وی پس از به روزرسانی از صندوق مبدأ به صندوق مقصد منتقل می‌شود. بیمه شده ذی نفع یا سایر بازماندگان قانونی واجد شرایط وی تقاضای انتقال سابقه پرداخت حق بیمه یا کسور بازنشستگی را به صورت کتبی به صندوق مقصد ارائه نموده و صندوق مزبور پس از بررسی و انطباق تقاضا با ضوابط و مقررات ذی‌ربط، انتقال وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی را از صندوق مبدأ ظرف یک ماه تقاضا می‌نماید. صندوق مبدأ مکلف است حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ تقاضای صندوق مقصد، وجوه قابل انتقال را به آن صندوق منتقل کند. 

لازم به ذکر است بر اساس شرایط مندرج در آیین نامه اجرایی قانون نقل و انتقال مدت زمان فرآیند انجام کار حداکثر ۴ ماه پیش بینی شده است. 

سوگند سهیلی، لازمه آغاز فرآیند نقل و انتقال سوابق را مراجعه بیمه شده به کارگزاری و ثبت درخواست نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای اعلام کرده و گفت: تاکنون ۲۰۰ درخواست نقل ثبت گردیده و در بیش از ۱۰ سال شروع به کار صندوق از ابتدای سال ۱۳۸۷ و اجرای قانون نقل و انتقال سوابق بیش از ۵۰.۰۰۰ درخواست انتقال ثبت گردیده است که این آمار نشان دهنده تأثیر سوابق منتقله بر احراز شرایط و میزان مستمری می‌باشد.

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا