افزایش یک صدنفری شرکتکنندگان در المپیک ورزش بانوان کارگر/ سایر دستگاهها برای توسعه ورزش کارگری به کمک وزارت کار بیایند
به گزارش خبرنگار کا 118، در آستانه برگزاری هفتمین المپیک ورزشی بانوان کارگر در ایران موضوع ورزش کارگری و توجه به سلامت جسمانی کارگران دوباره در عرصه عمومی تشکلهای کارگری مطرح شد. ارائه گزارشات درباره توسعه بخش ورزش کارگری و امکانات و فعالیتهایی که با حمایت وزارت کار و کارفرمایان باید محقق شوند، در هفتههای اخیر مورد توجه قرار گرفتند. المپیک ورزشی بانوان کارگر همهساله با هدف ترویج ورزش به عنوان امری ضروری برای سلامت کارگران زن که به دلیل شرایطشان بیش از سایر اقشار به ورزش نیاز دارند، برگزار میشود.
در این رابطه، فاطمه وحدت (عضو شورای سیاستگذاری المپیک ورزشی بانوان کارگر و نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر) اظهار کرد: تمام نیروهایی که مسئولیتی بابت ورزش کارگری دارند، پای کار المپیک ورزشی کارگران آمدند. از خود وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا معاونت فرهنگی و اجتماعی آن و فدراسیون ورزشهای کارگری و اداره کل ورزش کارگری، همه با تشکلهای پیگیر موضوع ورزش کارگران همکاری کردند تا مسابقات امسال در شهر انزلی برگزار شود. همچنین استانها در سطح همکاری برای انتقال ورزشکاران و معرفی و تجهیز آنان همکاری خوبی داشتند.
وی افزود: خانم جلودارزاده رئیس اتحادیه زنان کارگر همواره صحبتی را با ما در حوزه اقدامات فوری از این دست میگفتند که همیشه مورد توجه ما بوده و آن این بود که «هر گاه فاصلهها کم شود، ملت پویا میشوند». این به آن معناست که میان ما کارگران و وزارت کار هیچ فاصله واقعی وجود ندارد و ما اجزایی از یک پیکر واحد در جهتی واحد هستیم. ما میتوانیم به جز مواردی مانند ورزش کارگران، همکاری خوبی داشته باشیم. به ویژه اگر پای زنان در میان باشد، ما زنان همواره میتوانیم در این جهت بکوشیم.
وحدت ادامه داد: ما به هر وزیر کاری که بر این مسند تکیه زده توصیه کردیم که زنان و بانوان را ببیند و در این زمینه زنان کارگر از همه کمتر دیده شدند که توجه به آنها وظیفه وزارت کار است. قاعدتاً ما باید به نحوی کار کنیم که فاصلهها کم شود و بتوانیم برای نسل جدید امکانات خوبی فراهم کرده و صدای آنان را بشنویم.
در سالهای گذشته در حوزه المپیکهای کارگری بیشتر حضور ورزشهای انفرادی را داشتیم که اکنون در سال جاری با حضور ۱۹ تیم والیبال و ۱۰ تیم کبدی، اتفاقی جدید در این دوره از مسابقات المپیک بانوان کارگر رخ داده است.
نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر با اشاره به شروع حرکت مشعل المپیک از طبس و برگزاری مراسم ابتدایی از این شهر به یاد جانباختگان معدنچی این شهر، اظهار کرد: در استانهای اصفهان، کرمان و. . نیز با مشارکت اتحادیه زنان کارگر برنامههای مفصلی برای برگزاری المپیک ورزشی بانوان کارگر انجام شد. البته اگر دستگاهها و نهادها و استانهایی در این راه ما را یاری نکردند، باید خود را اصلاح کنند. اما هر دستگاهی که در مسیر برگزاری و توسعه ورزش بانوان به سوی ما دست یاری دراز کرد، از آن استقبال کردیم و در ادامه نیز خواهیم کرد.
وی با اشاره به افزایش حدود یک صد نفری شرکت کنندگان در المپیک بانوان کارگر گفت: در سالهای گذشته حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ نفر از بانوان در رشتههای مختلف شرکت میکردند که امسال با حدود یکصدنفر افزایش این تعداد به ۴۰۰ نفر رسیده است. علت این افزایش، رشد تعداد شرکتکنندگان بخش ورزشهای تیمی در کشور بوده است. ما در سالهای گذشته در حوزه المپیکهای کارگری بیشتر حضور ورزشهای انفرادی را داشتیم که اکنون در سال جاری با حضور ۱۹ تیم والیبال و ۱۰ تیم کبدی، اتفاقی جدید در این دوره از مسابقات المپیک بانوان کارگر رخ داده است.
وحدت تصریح کرد: من به همه دختران و زنانی که در کارخانجات کار میکنند، توصیه میکنم که به ورزش خود در قالب ورزش کارگری اهمیت دهند. کارفرمایانی که در این حوزه کمک میکنند، به خانواده خودشان کمک میکنند و نتایج این همراهی با موضوع ورزش کارگران به خودشان بازخواهد گشت. اگر زنان ما در محیط کار فرسوده نشوند، بهرهوری بالاتری خواهند داشت.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: مسئولین ورزش کارگری به ما در اتحادیه زنان کارگر سراسر کشور اختیارات کار برگزاری المپیک بانوان کارگر را سپردهاند و خانه کارگر در ۳۱ استان هماهنگیهای لازم را برای کمک به برگزاری داشتهاند و جلساتی در این زمینه برگزار شد. شهر طبس بخاطر حادثه امسال به این مجموعه بطور مستقل اضافه شد. ما این اتفاق را به فال نیک میگیریم.
وی اضافه کرد: ما کارفرمایان خوبی را داریم که نشاط نیروی کار خود را جدا از تولید خود نمیبینند و این اتفاق خوبی است. به هرحال کارگران ما جان خود را در میدان تولید میگذارند و کارفرمایان نیز سرمایه و مایملک خود را میآورند. ما باید کارفرمایانی که از ورزش کارگری و ورزش زنان حمایت میکنند را مورد تشویق قرار دهیم. نمایندگان مجلس در این زمینه باید قوانینی را به تصویب برسانند و دولت و وزرا نیز باید کمک کنند. همه مسئولیتها نباید بر گردن وزارت کار بیفتد و وزارتخانههایی مثل صمت، کشور و ورزش نیز باید در این امر یاری برسانند. خود صداوسیما و وزارت ارشاد میتواند در این حوزه فرهنگسازی کند و وزارت بهداشت نیز باید برای پیشگیری از بیماریها و جلوگیری از افزایش هزینههای درمان، در گسترش ورزش به ویژه در حوزه کارگری و شاغلین ما را یاری کند.
وحدت تاکید کرد: در حوزه بین المللی و جهانی ورزش کارگری نیز ما باید پررنگتر عمل کنیم. در حوزه زنان هم البته اتفاقات خوبی درحال رقم خوردن است. تا پیش از این زنان ما تنها در حوزه ورزشهای انفرادی در سطح جهانی شرکت میکردند که این موضوع باید به سطح ورزشهای تیمی نیز توسعه یابد. مشکلاتی برای ورزشهای تیمی بانوان همیشه وجود دارد که باید رفع شود. ما باید این موضوع فرهنگی را حل کنیم و باید به بانوان خود اعتماد کنیم.
نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر اظهار کرد: دولت باید این محاسبه منطقی و اقتصادی را باید با خود انجام دهد که اگر به توسعه ورزش در سطح شاغلین و به ویژه زنان همت گمارد و سرمایهگذاری کند، میتواند در ادامه بخش قابل توجهی از هزینههای درمان را در آینده از جیب منابع عمومی ندهد و این اتفاق مبارکی است. افرادی که برنامهنویسی میکنند، باید به میدان بیایند و با فضاسازیای که رسانهها در این حوزه میکنند، باید این امر را پیش ببریم. ما در وزارت کار این موضوع را جا انداختیم و امیدواریم در سایر دستگاهها نیز اهمیت این موضوع درک شود.
انتهای پیام/