اقتصاد

افزایش ۱۰هزار تنی تولید انار در سال جاری

به گزارش کا 118، زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: سطح باغات انار کشور ۹۶ هزار هکتار است که از این سطح امسال حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول تولید شده که افزایش ۱۰ هزار تنی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

 وی افزود: فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد و سمنان جزو بزرگترین استان‌های تولید کننده انار هستند.

 جلیلی‌مقدم با بیان این که بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار در کشور کشت می‌شود، گفت: ۱۰ رقم تجاری آن از جمله ملس ساوه، شیشه کپ، رباب، نادری، خزر، اردستانی، قجاق، بجستانی، ملس یزدی، گلوباریک و یوسفخانی بیشترین میزان سطح را به خود اختصاص داده‌اند.

 وی اذعان داشت: ایران دارای رتبه سوم تولید انار و رتبه نخست در سرانه تولید در جهان است.

 جلیلی‌مقدم افزود: انار تولیدی ایران به لحاظ کیفیت و نحوه تولید اهمیت خاصی دارد و این محصول به دلیل دارا بودن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها موثر است و از این رو ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد.

 وی درباره افزایش کمی و کیفیت انار کشور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی حادث شده، برای حفظ باغات و بهبود کمیت و کیفیت محصول تولیدی، اقدامات مختلفی از جمله استفاده از روش‌های نوین آبیاری، احداث سایبان در باغات، انجام عملیات به باغی نظیر هرس، تغذیه، مبارزه با آفات و بیماری‌ها ضروری است.

 مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: استفاده از روش‌های نوین مقابله با تنش‌ها در راستای مدیریت بهینه تولید و ارتقای بهره‌وری الزامی است و با روش‌های قدیمی و سنتی نمی‌توان کیفیت بهینه را به دست آورد.

 

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا