اقتصاد

اهمیت اقتصادی سفر پزشکیان به روسیه ‌/ امضای قرارداد تجارت آزاد تهران و مسکو

عبدالله مهاجر دارابی، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار کا 118 از دستاوردهای سفر رئیس جمهور ایران به روسیه برای تجارت کشور گفت و توضیح داد: در سفر آقای رئیس جمهور به تاجیکستان و در ادامه به روسیه گروهی ۱۰۰ نفره از اعضای اتاق بازرگانی ایران ایشان را همراهی می‌کنند و این نشانگر اهمیت تجاری این کشورها برای ماست؛ وقتی از روسیه صحبت می‌کنیم با جمعیتی ۱۶۰ میلیون نفری رو‌به‌رو هستیم با این حال و با وجود روابط حسنه سیاسی دو کشور صادرات ایران به روسیه باید بیشتر از میزان کنونی باشد. 

وی افزود: روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه هر ۱۰ سال یا پنج سال یک بار پروتکلی را امضا می‌کنند، در دیداری که پیش رو است نیز این پروتکل امضا می‌شود اما وجه تمایز پروتکل امسال نسبت به سال‌های پیشین این است که در جریان امضای پروتکل امسال قرارداد تعرفه تجارت آزاد بین دو کشور هم امضا می‌شود و امضای این قرارداد تاثیر چشمگیری در تجارت دو کشور دارد و در یکی از موضوعات جدی است که در این سفر به آن پرداخته می‌شود. 

مهاجر خاطرنشان کرد: روسیه از ظرفیت چشمگیری برای صادرات کالا برخوردار است اما این ظرفیت آنچنان که باید در صادرات کالاهای ایرانی بالفعل نشده و این به دلیل ضعف زیرساخت‌های صادراتی کشور ماست. 

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تصریح کرد: با برقراری تجارت آزاد و صفر شدن تعرفه‌های تجارت، قدرت ایران در تجارت با روسیه با دیگر کشورهایی که قرارداد تجارت آزاد با روسیه را امضا کرده‌اند برابری می‌کند با این حال به صفر رسیدن تعرفه‌ها در توسعه صادرات به روسیه شرط لازم است اما شرط کافی نیست و برای افزایش تجارت زیرساخت‌های دیگر نیز باید تقویت شود، زیرساخت‌هایی که ریشه در سیاستگذاری‌های داخلی دارد، امروز صادرکننده ایرانی مجبور است به دنبال کارت بازرگانی یک بار مصرف برود و آنچه سبب ایجاد این شرایط برای بازرگانان شده سیاست‌های اتخاذشده از سوی سیاستمداران ایرانی است. اتاق بازرگانی اعتقاد دارد کارت بازرگانی باید به کسی داده شود که اهلیت آن را دارد اما بنا بر قانونی که دولت سیزدهم وضع کرده هر کس که در سایت ثبت‌نام می‌کند می‌تواند کارت بازرگانی دریافت کند. 

وی اضافه کرد: زیرساخت موردنیاز دیگر حل مشکل اف‌ای‌تی‌اف است شرکت‌های روسی برای معامله با ایرانی‌ها نیاز به برقراری ارتباطات بانکی بین‌المللی دارند و این در حالی است که رقبای ایران در این بازار از امکان استفاده از این ارتباطات برخوردار هستند بنابراین حل مشکل اف‌ای‌تی همزمان با برقراری تجارت آزاد می‌تواند ارزش تجارت دو کشور را به بیش از ۱۰میلیارد دلار سوق دهد در حالی که این رقم اکنون حدود ۲میلیارد دلار است.

مهاجر از انواع مواد غذایی، لبنیات، مرکبات و کیوی به عنوان کالاهای ایرانی نام برد که از تقاضای چشمگیری در بازار روسیه برخوردار هستند و تاکید کرد: تا این زیرساخت‌های لازم اجرا نشود تعرفه آزاد هم کارکرد واقعی خود را پیدا نخواهد کرد. 

وی در نهایت تصریح کرد: ما باید بتوانیم با پول‌های بین‌المللی مانند یورو و دلار تجارت خود را پیش بریم، ارزهایی که در همه دنیا معامله با آنها امکان‌پذیر است. 

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا