تاکید اعضای اوآنا بر لزوم استفاده از راهکارهای جدید برای توسعه همکاریها
به گزارش کا 118، در بیانیه پایانی اجلاس تهران که روز سهشنبه قرائت شد، آمده است: سازمانهای عضو با به رسمیت شناختن معیارهای بینالمللی از جمله احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها تاکید دارند که رسانه حرفهای نباید حاکمیت ملی کشورهای مستقل در سراسر جهان را تهدید کند.
این بیانیه میافزاید: اعضای اوآنا با به رسمیت شناختن حق مخاطب برای دستیابی به اطلاعات دقیق و درست تاکید دارند که اجازه نخواند داد که ملاحظات سیاسی بر رفتار حرفهای از جمله بازتاب حقایق اثر منفی بگذارد.
در این بیانیه با تاکید بر ضرورت تبادل تجارب میان خبرگزاریهای عضو خاطر نشان شده است: اعضای خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) با ارتقای همکاری میان سازمانی بر ضرورت مقابله با خبرهای جعلی تاکید دارند.
این بیانیه همچنین اضافه میکند: کشورهای عضو با تعامل با یکدیگر، بر موانعی که اثر معکوس بر همکاری سازمانهای خبری دارند غلبه خواهند کرد.
در بیانیه پایانی اجلاس اوآنا با اشاره بر پایبندی به اساسنامه و اهداف این سازمان، بر ضرورت اجرای تصمیماتی که در جریان نشستهای حضوری و مجازی گرفته شده و یا در آینده اتخاذ میشوند، تاکید شده است.
این بیانیه ادامه داد: در حالی که همه گیری کووید۱۹ محدودیتهایی را در زمینه پوشش و انتشار سنتی اخبار ایجاد کرده بود، سازمانهای خبری راهکارهای جدیدی را به منظور برطرف کردن نیازهای مخاطبان به کار گرفتند.
سازمان های خبرگزاری های آسیا-اقیانوسیه در سال ۱۹۶۱ با هدف تسهیل انتشار اطلاعات در منطقه تاسیس و از سوی بنیاد فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) حمایت شد.
این سازمان اخبار مربوط به دو سوم جمعیت جهان را پوشش می دهدو اکنون ۴۴ عضو از ۳۳ کشور در آسیا و اقیانوسیه دارد. ایران به عنوان عضو قدیمی این سازمان از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ چندین بار ریاست اجلاس ها را به عهده داشته است.
در حال حاضر ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند.
هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) صبح دوشنبه (۲ آبان ۱۴۰۱) طی مراسمی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی نادری مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (کا 118) در تهران آغاز به کار کرد و امروز سه شنبه با صدور اعلامیه تهران به کار خود پایان داد.