کارگری

داستان «چوکا» داستان فقر و ثروت در ایران است

به گزارش کا 118 به نقل از مرکز روابط عمومی و اموربین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری» در ادامه سفر یک روزه خود به رشت، در بازدید از مجتمع چوب و کاغذ ایران (چوکا) با غیرقابل قبول دانستن وضعیت کنونی این شرکت، داستان چوکا را داستان فقر و ثروت در ایران توصیف کرد.

او، با طرح این پرسش که چرا چوکا که  زمانی ۱۰ هزار نفر در آن شاغل بودند امروز در شرایطی قرار دارد که  ۷۰۰ نفر در آن شاغل هستند و حتی نمی‌تواند حقوق و دستمزد این تعداد نیرو را تامین کند و ۵۰۰ نفر از آن‌ها مازاد هستند ، گفت: چون رونق از دست رفته است و برای بهبود این وضعیت موتورهای اقتصاد کارخانه‌هایی شبیه چوکا باید دوباره راه بیفتد. چنان‌که با ظرفیت این شرکت می‌توان حداقل ۵ برابر تعداد شاغلان را به کار گرفت.

میدری با اشاره به سفر هفته گذشته خود به ماهشهر و طرح‌های اعلام شده، توسعه ایران را در گرو توسعه منطقه‌ای دانست و افزود: نابرابری به همه آسیب زده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیامدهای خسارت بار رشد تهران و چند کلانشهر از دهه ۵۰ تاکنون گفت: باید کاری کنیم که جریان مهاجرت معکوس شود. برای این امر نیز باید گام‌های مختلفی برداشته شود یکی از گام‌ها، احیای شرکت‌هایی است که موتور اقتصاد ایران هستند و یکی از آنها چوکاست.

میدری با بیان این که چوکا یک شرکت منحصر به فرد و بی‌نظیر در خاورمیانه است، خاطرنشان کرد: رمز فقیر شدن چوکا با رمز فقیر شدن اقتصاد ایران یکی است. در شهر آبادان که زادگاه من بوده و نماینده آنجا هم بودم پالایشگاه آن شهر هم با همین مشکلات مشابه چوکا روبروست. واقعیت این است که راه‌حل همه این مشکلات هم مشابه است. نکته مهم این است که در راه‌حل‌ها به دنبال راه‌های تسکینی و مقطعی نرویم و با استفاده از نظرات کارشناسی به صورت اصولی مشکلات این کارخانه‌ها را حل کنیم.

میدری با بیان این که دولت وفاق صرفا به دنبال وفاق فرهنگی و سیاسی نیست بلکه باید وفاق اقتصادی هم باید شکل بگیرد. اظهار کرد:معتقدم برای کارخانه چوکا در ابتدا باید به دنبال ایجاد یک مدیریت با ثبات و متخصص و نه سیاسی باشیم. بنابراین اصلاح نظام مدیریتی یک گام اساسی برای بهبود شرکت است. طرح‌های اصلاحی را باید یک نفر اجرا کند که آن فرد هم باید بهترین مدیر باشد.

وی با انتقاد از برخی نگاه‌های بخشی به مدیریت کارخانجات گفت: ما در ایران یک مشکل اساسی داریم این‌که نمی‌توانیم منافع شهرها را با منافع کشور پیوند دهیم و به همین دلیل منافع شهر را هم نابود می‌کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان این که «من موافق خصوصی‌سازی نیستم» ، گفت: می‌توان شرکت‌هایی مثل چوکا را به نوعی در حالی که مالکیت آن تغییر نمی‌کند از نظر مدیریتی واسپاری کرد. اشتباه ما در ایران بود که خصوصی‌سازی کردیم چینی‌ها خصوصی‌سازی نکردند اما موانع تولید را برداشتند.

وی تاکید کرد: باید این کارخانه را به سود دهی برسانیم و از نظرات کارشناسان برای حل مشکل این کارخانه استفاده کنیم. ضرر دهی فقط مشکل چوکا نیست بسیاری از شرکت ها این مشکل را دارند و اینها عوامل زیادی دارد یکی محدود کردن افق هاست.

میدری تاکید کرد: ما و مسئولان باید هم‌افق شویم و از تغییر نترسیم نه یک کارگر باید اخراج شود و نه لازم است اموالی به برای تامین هزینه های جاری تامین شود. در مرحله باید باید در نظر داشته باشیم که چوکا متعلق به همه مردم است هر چند در استفاده از نیرو شهرهای پیرامونی در اولویت هستند.

در این نشست یونس عالی‌پور، سرپرست مجتمع صنعتی چوکا، محمد کشانی مدیرعامل هلدینگ صنایع سلولزی، یاسر اسلام‌دوست نماینده رضوانشهر، تالش و ماسال، سعید رحمت‌زاده نماینده صومعه‌سرا و چند تن از مدیران فعال در چوکا به بیان مشکلات و مسائل این مجتمع پرداختند که اهم آنها، زیان انباشته، کمبود نقدینگی و استهلاک ماشین‌آلات بود.

استاندار گیلان هم در این مراسم گفت چوکا سالم و دست نخورده است. استانداری حاضر است بخشی از بدهی این کارخانه را  تقسیط کند. دراین مراسم مدیران گزارشی از وضعیت استان در حوزه های مختلف ارائه کردند.

 

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا