ورزشی

پایان طلسم گرایی: شیر شیراز بالاخره طلا گرفت

به گزارش کا 118، تیم کشتی فرنگی ایران در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان اوزان غیرالمپیکی به میزبانی تیرانا با یک طلا و یک نقره در چهار وزن در رده دوم قرار گرفت.

محمدعلی‌ گرایی مدال طلا و پویا دادمرز مدال نقره را برای ایران به دست آورد. این در حالی بود که محمدرضا ‌گرایی و ایمان محمدی هم از جدول مسابقات حذف شدند.

نکته مهم در تیم ملی کشتی فرنگی درخشش محمدعلی‌ گرایی و مدال طلای وزن 82 کیلوگرم بود که بعد از سال‌ها کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی به آن رسید. نزدیک به هفت سال از اولین مدال محمدعلی‌ گرایی برای تیم ملی کشتی می‌گذرد و حالا او به مدال طلا رسیده است.

محمدعلی‌ گرایی در جهانی سال 2019 و 2021 دوبار دیگر مدال برنز جهان را کسب کرده بود و حالا در اولین مسابقاتی که در وزن 82 کیلوگرم روی تشک رفت، مدال طلا را به دست آورد.

کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی در 30 سالگی به طلایش رسید و تحسین اتحادیه جهانی را هم برانگیخت. اتحادیه جهانی سال‌های گذشته به محمدعلی‌ گرایی لقب Falcon یعنی شاهین را داده بود.

 شاهین در ادبیات پارسی تعابیر مختلفی دارد، مثلاً شاهین منسوب به شاه است و یا شاهانه هم معنی می‌دهد. علاوه بر این آهنین، آتشین، رنگین و سنگین همه از معانی شاهین است؛ تعابیری که همه آنها در محمدعلی‌ گرایی معنی پیدا کرد.

 شاهین ایرانی اما چند سالی بود که در اوج نبود و شکست او مقابل کشتی‌گیر ژاپنی در جهانی 2023 و غیبت در المپیک پاریس شرایط بدی را برایش رقم زده بود. حتی خیلی‌ها اعتقاد داشتند دیگر کار برای محمدعلی‌ گرایی تمام شده اما درخشش در جهانی آلبانی یکبار دیگر ثابت کرد که کاپیتان تیم ملی می‌تواند حالاحالاها در این وزن بدرخشد.

او برای رسیدن به مدال طلا، در فینال اریک زیلواسی از مجارستان را در کمتر از دو دقیقه هشت بر صفر شکست داد. قبل از این مسابقه هم روهیت داهیای هندی، میهایل برادو از مولداوی، تایزو یوشیدای ژاپنی و گلا بولکوادزه گرجستانی را از پیش رو برداشته بود.

پویا دادمرز کشتی‌گیر وزن ۵۵ کیلوگرم ایران، دیگر فینالیست ایران در این رقابت‌ها بود. بعد از جهانی 2014 تاشکند ازبکستان این برای اولین‌بار بود که کشتی فرنگی ایران در وزن اول به دیدار فینال مسابقات جهانی می‌رسید. سال 2014 حمید سوریان به مدال طلای جهان در وزن اول که البته آن موقع 59 کیلوگرم شده بود، دست پیدا کرد که آخرین طلای او بود اما بعد از آن دیگر هیچ کشتی‌گیر فرنگی‌کاری از ایران نتوانست در وزن اول مسابقات جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد.

پویا دادمرز تا یکقدمی شکست این سد پیش رفت و به فینال هم راه پیدا کرد اما در فینال زور او به الدانیز عزیزلی نرسید. قهرمان آذربایجانی جهان با سه طلا و دو برنز یکی از مدعیان جدی این وزن بود که در نهایت هم با نتیجه یک بر یک و برتری در این دیدار توانست چهارمین طلای جهان خودش را به دست بیاورد و رکورد ایران در نرسیدن به طلای وزن اول را وارد دهه دوم کرد.

قهرمانی مقتدرانه آذربایجان

تیم ملی کشتی فرنگی به لحاظ رده‌بندی تیمی در نهایت رده دوم این مسابقات را به دست آورد. این در حالی بود که کشوری مثل کوبا در این مسابقات غایب بود و روسیه هم در جدول رده‌بندی قرار نگرفت تا تیم ایران با یک طلا و یک نقره در چهار وزن صاحب 51 امتیاز شده و در رده دوم قرار بگیرد.

این در حالی بود که در این مسابقات از چهار مدال طلایی که توزیع شده، سه مدال طلا به آذربایجان و یک مدال طلا به ایران رسید تا آذربایجانی که در چهار وزن صاحب سه مدال طلا شده، با اقتدار و کسب 85 امتیاز قهرمان شود. درخشش آذربایجانی‌ها زنگ خطر را برای ما به صدا درآورد .

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا