اقتصاد

زمان ٩ ماهه برای صدور پروانه ساختمان/ قول یک هفته را داده بودند

به گزارش خبرنگار اقتصادی کا 118، شهاب سعادت‌نژاد در  نشست خبری با اشاره به کاهش سن ساختمان به ٢۵ سال اظهار داشت: میانگین عمر ساختمان‌ها در ایران حدود ۲۵ سال است که در مناطقی این عدد به ۳۰ سال رسیده‌‌است. در حال حاضر این عدد در دنیا ١٠٠ سال است اما به دنبال این هستیم این عدد را ۵۰ سال برسانیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از مهمترین موضوعات صدور پروانه های مهندسان است، تاکید کرد: اخیرا زمان تمدید پروانه طولانی شده و در حالی که قرار بود این مدت زمان به یک هفته برسد الان به ٩ ماه رسیده‌است و البته هزینه طولانی شدن صدور پروانه هم از مصرف کننده نهایی دریافت می شود و قیمت مسکن را بالا می‌برد.

رییس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران گفت: همه در وزارتخانه قول حل این موضوعات را دادند اما اقدامی صورت نگرفت. برای تمدید و صدور پروانه باید در درگاه ملی مجوزها ثبت نام کنیم و همین اقدام  بین ۶ تا ۹ ماه برای تمدید پروانه زمان می‌برد.

 همچنین جواد کاشانی ، فعال صنفی  با بیان اینکه سازنده ها دیگر انگیزه ای برای ساخت و ساز ندارند ، گفت: یا توجه به ساختار سازمان نظام مهندسی در دوره‌های اخیر افراد چندان قوی نبودند. مشکل دیگر  این است که سازمان نظام مهندسی نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد. سازمان نباید وارد کارهای اجرایی شود؛ در حالی که هم‌اکنون اغلب اعضا در تمام امور دخالت می‌کنند.

وی ادامه داد: اشخاص و شرکتهای حقوقی طبق شیوه‌نامه‌ای که وزارت راه و شهرسازی تدوین می‌کند عمل می‌کنند. وزارت راه و شهرسازی از افراد متخصص در این حوزه استفاده نمی‌کنند. شرکتها در این رابطه مقصر نیستند و طبق شیوه‌نامه وزارتخانه فعالیت می‌کنند.

کاشانی با بیان اینکه سازندگان به دلیل طولانی بودن جواز ساخت انگیزه‌ای برای ساخت و ساز ندارند ،تاکید کرد: اختیار طبق قانون در دست سازمان نظام مهندسی است اما ارجاع کار غیرتخصصی انجام شده است. با توجه به قیمت‌های ساخت نمی‌توان مالک را با قیمت‌های بالاتر مجبور کرد. در حال حاضر مالک، مهندس، شخص حقیقی، شخص حقوقی، شهرداری، شورای شهر، وزارتخانه و نظام مهندسی از وضعیت موجود ناراضی هستند. 

در ادامه حسن کاظمی ـ عضو سابق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم مبحث ۲۲ مربوط به نگهداری و تعمیر ساختمان در مرحله بهره‌برداری است که باعث افزایش ظرفیت اشتغال و رشد طول عمر ساختمان‌ها می‌شود، اظهار. داشت : در حال حاضر هیچگونه بازدیدهای دوره‌ای انجام نمی‌شود، یک چهارم بودجه کشور در ساخت و سازهای شهری هزینه می‌شود که افزایش یک سال طول عمر ساختمان می‌تواند بازدهی اقتصادی کشور را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

 

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا