برگزیدگان جشنواره امید معرفی شدند
به گزارش کا 118، عصر روز گذشته سوم آبانماه مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه و عکس دانشجویی امید با حضور مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر، معاونین فرهنگی برخی دانشگاهها، نمایندگانی از اعضای هیات انتخاب و داوری و همچنین دبیر جشنواره و اعضای ستاد و دبیرخانه برگزار شد و برگزیدگان این رویداد در رشته های مختلف معرفی شدند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ضمن اشاره به استقبال بینظیر مخاطبان از این دوره از جشنواره، گفت: جشنواره امید در این دوره میزبان آثاری از بیش از ۹۲ کشور جهان بوده و این مشارکت چشمگیر مخاطبان بینالمللی در رویدادهای ما، علیرغم تبلیغات منفی گستردهای که علیه کشورمان انجام میشود، حائز اهمیت است.
محمدعلی اسلامی در خصوص رویکرد جشنواره و لزوم تمرکز بر مسائل و دغدغههای دانشجویی افزود: نام این جشنواره امید است و طبیعتا انتظار می رود آثاری در این جشنواره مورد توجه قرار گیرند که ضمن پرداخت به دغدغههای هنرمندان دانشجو، امیدآفرین نیز باشند. این جشنواره بستری جهت فرهنگسازی موضوعات مختلف از دریچه هنر برای دانشجویان فراهم کرده و موضوعاتی همچون مسئولیت اجتماعی دانشجویان، عدالت خواهی و آرمان گرایی دانشجویان، رشد و تعالی دانشگاهیان، چالشها و مهارتهای زندگی دانشجویی و رشد فضائل اخلاقی دانشجویان از مهم ترین محورهای برگزاری این رویداد بین المللی است.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه به لزوم برگزاری جلساتی مداوم جهت آسیبشناسی برگزاری این جشنواره اشاره کرد و توضیح داد: برای دوره آتی جشنواره در نظر است تا جهت برگزاری اثربخشتر این رویداد، نشستهای آسیبشناسانه برگزار شود و چگونگی فرآیند اجرای این رویداد مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین با هدف تاثیرگذاری بیشتر و عمیقتر این جشنواره در مسیر اهداف تعریف شده آن، برگزاری مستمر این رویداد در طول سال و از طریق دانشگاههای مختلف در سراسر کشور از برنامههای اداره کل فرهنگی وزارت علوم برای دوره آینده این جشنواره است.
همچنین مسعود مکاری دبیر جشنواره ضمن تشکر از مسئولین وزارت علوم، ستاد مبارزه با مواد مخدر و حامیان جشنواره به ویژگیهای کمی و کیفی جشنواره پرداخت و گفت: جشنواره یازدهم امید در بحث ارتباطات سعی کرد به شکلی ویژه عمل کند و استقبال بیسابقه و تعداد آثار دریافتی دبیرخانه که بیش از ۶۲۵۰ اثر بود، خروجی عملکرد ستاد برگزاری در این حوزه است که البته باید از اهالی رسانه نیز برای دستیابی به این مهم تشکر کرد.
مکاری همچنین اضافه شدن بخش عکس فیلم و برگزاری کارگاههای آموزشی را از ویژگیهای حائز اهمیت این دوره از جشنواره دانست و توضیح داد: بخش عکس فیلم که امسال با هدف پیوندی بین دو بخش فیلم و عکس جشنواره به فراخوان اضافه شد، خوشبختانه با استقبال خوبی هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی مواجه شد و امیدواریم که به شکل جدیتر نیز ادامه پیدا کند. همچنین ۱۴ عنوان کارگاه آموزشی در طول جشنواره بصورت هفتگی و با موضوعات تخصصی برگزار شد تا مبحث آموزش برای این جشنواره دانشگاهی، مغفول واقع نشود.
بعد از اولین بخش مراسم که بصورت زنده از طریق وبسایت جشنواره به دو زبان فارسی و انگلیسی پخش شد، حاضران در جلسه به گفتگو و تبادل نظر درباره جشنواره و ادوار بعدی آن پرداختند و همزمان فیلم معرفی برگزیدگان که از پیش و با حضور همه داوران بخشهای مختلف آماده شده بود، روی وبسایت در دسترس عموم قرار گرفت.
اسامی برگزیدگان جشنواره یازدهم امید به به شرح زیر است:
در بخش فیلم کوتاه و فیلمنامه
تندیس بهترین فیلمنامه ساخته نشده:
مزون نوشته کژال کریمیان
تقدیر بهترین فیلمنامه ساخته نشده:
تصادف نوشته امیرحسین محمدی
تندیس بهترین فیلم بین الملل:
Relativity از کشور فرانسه
تقدیر بهترین فیلم بین الملل:
Eyes on You از کشور استونی
Refugee by Mistake از کشور آلمان
تندیس بهترین فیلم مستند:
میر و مار به کارگردانی امین پاک پرور
تندیس بهترین فیلم داستانی:
تهاتر به کارگردانی زیبا کرمعلی و عماد آراد و به تهیه کنندگی حمید قوامی
تندیس بهترین کارگردانی:
تهاتر به کارگردانی زیبا کرمعلی و عماد آراد
تقدیر بهترین کارگردانی:
مرد ابری به کارگردانی شاهین جلالی
تندیس بهترین تدوین:
دیوار چهارم به تدوین محبوبه کلایی
تندیس بهترین فیلمبرداری:
چپ دست به فیلمبرداری حامد بقائیان
تندیس بهترین فیلمنامه:
پولاروید به نویسندگی سارا سعادتمند
تندیس بهترین بازیگر:
یاسمن نصیری برای بازی در چپ دست
تقدیر بهترین بازیگر:
طاهره جوربنیان برای بازی در فیلم ماهی کش
تندیس بهترین فیلم انیمیشن:
دیوار چهارم به کارگردانی محبوبه کلایی
تندیس بهترین فیلم تجربی:
پرنده سیاه به کارگردانی علی ریاحی
تندیس بهترین فیلم با رویکرد آسیب های اجتماعی:
مارپله به کارگردانی مصطفی رستم پور و عاطفه رضایان
تندیس بهترین فیلم با رویکرد گردشگری و تهران:
میر و مار به کارگردانی امین پاک پرور
در بخش عکس:
تندیس بهترین تک عکس با موضوع آزاد:
محمد عباسی
تقدیر بهترین تک عکس با موضوع آزاد:
علی آذر
تقدیر بهترین عکس با موضوع آسیب های اجتماعی:
مبین پیمانکار
تندیس بهترین تک عکس با موضوع گردشگری و توسعه پایدار:
مهدی ایمانی
تقدیر بهترین تک عکس با موضوع گردشگری و توسعه پایدار:
علی حسن زاده
تقدیر بهترین تک عکس با موضوع تهران؛ پایتخت ایران:
محمدرضا جلیل زاده
سید علی رضویان
تقدیر بهترین عکس فیلم ملی:
وریا عبدیانی برای عکاسی فیلم ویان
یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و عکس دانشجویی امید به همت معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر و به دبیری مسعود مکاری برگزار شد.