اقتصاد

تعداد مجتمع‌های پتروشیمی به ۲۰۰ می‌رسد

به گزارش کا 118 از وزارت نفت، مرتضی شاهمیرزایی در آیین پایانی پانزهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران بیان کرد: مباحث و موضوع‌های بسیار مفید و ارزشمندی در این دو روز برگزاری همایش همسو با جهت‌گیری‌های صحیح به‌منظور ارتقا و توسعه صنعت پتروشیمی ایران مطرح و بررسی شد.

وی افزود: انتظار می‌رود نتایج پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران جمع‌بندی و مستندسازی شود تا همه فعالان این صنعت در سطوح مختلف از آن بهره ببرند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه مباحث مطلوبی درباره جمع‌آوری گازهای مشعل در این همایش مطرح شده است، گفت: باید ارزش این ثروت ملی را بدانیم و از هدررفت آن جلوگیری کنیم تا افزون‌ بر خلق ارزش افزوده، کشور نیز با پرداخت جرایم بین‌المللی برای آلاینده‌های زیست‌محیطی روبه‌رو نشود.

شاهمیرزایی به عزم شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حمایت وزارت نفت برای جمع‌آوری گازهای مشعل اشاره و تأکید کرد: شرکت ملی نفت ایران و زیرمجموعه آن باید در این مسیر همکاری لازم را با صنعت پتروشیمی داشته باشند.

وی با اشاره به آزادی عمل بیشتر بخش خصوصی در اجرای طرح‌ها تصریح کرد: جمع‌آوری گازهای همراه سبب تأمین خوراک ان‌جی‌ال‌ها و پالایشگاه‌های گازی مانند بیدبلند خلیج فارس و در ادامه تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی می‌شود.

معاون وزیر نفت درباره نشست‌های تخصصی برای تأمین و مصرف آب در صنعت پتروشیمی در این همایش توضیح داد: جانمایی بسیاری از طرح‌های پتروشیمی به‌درستی انجام نشده بود که در سه سال اخیر بعضی از این طرح‌ها به‌سمت نزدیک سواحل جنوبی کشور جابه‌جا شدند یا الگوی تولید آن‌ها تغییر کرد.

بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳

شاهمیرزایی به بررسی شیوه‌های نوین تأمین سرمایه در پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران اشاره و بیان کرد: انتظار می‌رود مدیریت سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پترشیمی این روش‌ها را جمع‌آوری و نهایی کند تا سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران صنعت پتروشیمی تسهیل شود.

به گفته وی، دنیا به‌سرعت به‌سوی بهینه‌سازی فرایندها، بهینه‌سازی مصرف انرژی و افزایش بازدهی پیش می‌رود و شرکت‌های پتروشیمی نیز با توجه به مباحث تخصصی مطرح‌شده در این همایش، باید بیش از پیش در این مسیر گام بردارند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به گلایه بعضی فعالان صنعت پتروشیمی برای تأمین خوراک تأکید کرد: امیدواریم چالش‌های تأمین خوراک نیز با حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت مرتفع شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه دنیا هنوز شناخت کاملی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صنعت پتروشیمی ایران ندارد، اعلام کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، تعداد مجتمع‌های پتروشیمی کشور در ۱۰ سال آینده از ۸۰ مجتمع کنونی به ۲۰۰ مجتمع می‌رسد که این رقم به‌جز واحدهای کوچک‌مقیاسی است که در بخش صنایع تکمیلی در شهرهای مختلف احداث می‌شوند.

وی به پایش طرح‌های پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌طور مستمر و جدی اشاره و بیان کرد: حدود ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی حکمران اصلی صنعت پتروشیمی است، گفت: مدیریت برنامه‌ریزی این شرکت با هماهنگی معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت، بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری متنوعی برای سرمایه‌گذاران این صنعت آماده و ارائه می‌کند.

شاهمیرزایی در پایان با اشاره به اهمیت ورود هوش مصنوعی به صنعت پتروشیمی ایران اعلام کرد که پیش‌سند هوش مصنوعی صنعت پتروشیمی نیز آماده شده است.

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا