اقتصاد

هیچ سوی امیدی در برنامه‌های پاک‌نژاد برای رفع ناترازی انرژی دیده نمی‌شود

به گزارش کا 118، هادی محمدپور در مخالفت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی نفت گفت: مقام معظم رهبری در 11 بهمن ماه سال 1402 در بازدید از نمایشگاه توانمندی های تولید داخلی در حسینیه امام خمینی (ره) به موضوع صنعت نفت اشاره کردند و انتقاد شدید معظم له در مسئله سوخت، اینکه به معنای واقعی کلمه مشکل داریم در حالی که ما کشور تولیدکننده نفت با منابع زیرزمینی نفت، واردکننده بنزین شده‌ایم، معنادار است. انتقاد دوم رهبری درباره باز کردن فضا برای فعالیت بخش خصوصی بود، ایشان می‌فرمایند فعالیت در عرصه‌های مختلف بالادستی نظیر نفت، گاز و فولاد تا مشاغلی همچون صنایع دستی، نمایانگر زمینه گسترده مشارکت بخش خصوصی است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به چه دلیل مذاکره برای فعالیت یک شرکت بخش خصوصی در صنایع بالادستی نفت باید سه سال طول بکشد؟ جناب آقای مهندس پاک نژاد شما در عرصه‌های مدیریتی حضور داشته‌اید و این یعنی شما از جنس نفت هستید اما مجلس دوازدهم و مردم ایران از شما انتظاراتی دارند و شما نیز مثل بنده و بسیاری دیگر از افراد بلند شده از مناطق محروم این مرز و بوم هستید و قطعاً توانمندی‌هایی داشته اید که امروز به عنوان وزیر پیشنهادی کلیدی‌ترین وزارتخانه کشور معرفی شده‌اید.

وی افزود: همه ما می‌دانیم شرایط کنونی حاکم بر صنعت نفت امکان آزمون و خطا کردن را نمی‌دهد و باید افراد متخصص و با اشراف کامل در این وزارتخانه قرار بگیرد اما در برنامه پیشنهادی شما راهبردهای قابل توجهی در مسئله توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد و به گونه‌ای برنامه ارائه داده‌اید که گویا وزارت نفت تنها متولی استخراج و فروش منابع نفتی است. متنوع نبودن سبد سوخت کشور و به تبع آن سهم کم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر موجب شده است امروز کشور با ناترازی عمده انرژی در بخش‌های مختلف خانگی و صنعتی روبرو شود.

محمدپور ادامه داد: هیچ سوی امیدی در این خصوص پیش پای کشور نگذاشته‌اید و برنامه ارائه شده توسط شما هیچ پاسخی به موضوع چند میلیارد دلاری منابع ناشی از قطع گاز و برق در فصول مختلف ندارد و مسئله توجه به محیط زیست و ایفای مسئولیت اجتماعی موضوع بسیار مهمی است. در منابع آبی نیز بدون توجه به فاضلاب و بازیافت آن از این منابع استفاده می‌کنید اما باید با انجام مسئولیت اجتماعی خود که برابر قانون به شما ابلاغ شده است باید عدالت را رعایت کنید لذا علاوه بر مناطق نفت‌خیز، محرومیت‌زدایی از مناطق دیگر کشور به خصوص شرق کشور را داشته باشید اما این مسائل در برنامه شما نیامده است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم اضافه کرد: اصلاح رابطه مالی شرکت‌های تابع وزارت نفت موضوع دیگری است که باید جدی گرفته شود و بنابر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از مهمترین آسیب‌های رابطه مالی این مهم می‌توان به مسائلی همچون کمبود منابع مالی برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی، بدهی انباشته شرکت ملی نفت، تفکیک نشدن نظام یارانه انرژی از رابطه مالی شرکت‌ها و … .

وی با اشاره مجدد به توصیه‌های مقام معظم رهبری در حوزه صنعت نفت، اضافه کرد: برخی از کشورهای منطقه در حوزه فناوری و استخراج از ما بسیار جلوتر هستند و این عقب‌ماندگی را چه کسی باید کاهش دهد؟ بنابراین باید از توانمندی جوانان برای توسعه نفت استفاده کرد. همچنین چالش ناترازی انرژی شامل دو بخش عرضه و تقاضا است و ضعف برنامه آقای پاک نژاد در قسمت کنترل و مدیریت تقاضا مشهود است و سیاست قیمتی و غیرقیمتی شفاف نیست. آقای پاک‌نژاد آیا تمایل دارید مانند دولت یازدهم با سیاست حذف کارت سوخت به استقبال بهینه سازی مصرف سوخت بروید؟ برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی چه برنامه‌ای دارید.

محمدپور تأکید کرد: لطفا برنامه کاری خود را برای سوخت زمستان ارائه دهید چرا که برق گاز صنایع در زمستان لطمه غیرقابل جبران به اقتصاد کشور و صنایع می‌زند. همچنین در برنامه شما هیچ اقدام و برنامه راهبردی برای استفاده از قانون اصلاح الگوی مصرف و بهینه‌سازی مصرف سوخت ندیده‌ام و برنامه عملیاتی صحنه آمال و آرزوها نیست به ویژه اکنون که دولت در دوره اقتصادی مهمی قرار دارد.

وی مطرح کرد: انتظار بنده و نمایندگان از شما پوست‌اندازی در ساختار نفت و استفاده از جوانان نخبه و کارآمد است، چه بخواهیم و چه نخواهیم اقتصاد ما به نفت وابسته است لذا آیا می‌توانید با عملکرد درست اجازه ایجاد وقفه در اقتصاد کشور را ندهید و می‌توانید از منافع ملی ایران در سازمان‌های بین‌المللی دفاع کنید؟.

محمد‌پور با بیان اینکه کشاورزی به دلیل کمبود سوخت ماشین‌های کشاورزی تعطیل شده است، گفت: امروز کامیون‌داران منتظر نگاه ویژه شما در حوزه کارت‌های سوخت خود هستند و اگر در کشور قاچاق دارید گناه کشاورز و کامیون‌دار چیست؟، این ما هستیم که نتوانستیم مسائل را به درستی مدیریت کنیم و علیرغم وجود قیر فراوان کمک کنید وزارت راه بتواند جاده‌های وسیع ایجاد کند.

انتهای پیام/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا